zondag 3 juni 2007

Beter een verre buur...

De wereld is tegenwoordig een dorp, al doet het soms meer aan een mierenhoop denken. Dankzij Hyves, CU2, MSN en andere internetdiensten maakt iedereen gemakkelijk verre vrienden om mee te kletsen, achter de computer bij uit te huilen, en wat al niet meer. Heel sociaal, maar met weinig praktisch nut. Veel mensen hebben voor hulp meer baat bij een goede buur.
Graag wil ik een website onder de aandacht brengen voor goede, verre buren: http://www.nabuur.nl/, waar mijn schoonzus mij onlangs op attendeerde. Op deze website kan je heel praktisch de handen uit de mouwen steken voor mensen die jouw vaardigheden goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om te helpen met subsidieaanvragen voor een kinderziekenhuis in een Afrikaans dorp. Of om afnemers te vinden voor biologische boeren in India. Ideaal vrijwilligerswerk voor de homo informaticus. En typisch iets voor de gemiddelde GroenLinkser, trouwens.
Aardig is, dat de website ook een eigen community heeft, waardoor je contact kunt krijgen met andere vrijwilligers en met vertegenwoordigers van dorpen in ontwikkelingslanden. Dus toch ook een klein beetje Hyves…

Geen opmerkingen: